Er moet mij iets van het hart…

Proportion
Categories: Blog

Er moet mij iets van het hart…

Want ik word zo geraakt, in mijn hart:
Ik zie vandaag meerdere keren berichten voorbij komen in de trant van “Die vluchtelingen gedragen zich barbaars… Merkel bedankt… Ze komen alleen voor het geld… etc etc”.

Dat raakt me… Snappen zij dan niet dat deze mensen radeloos, machteloos, wanhopig zijn? Ik keur t geweld natuurlijk niet goed, afgrijselijk zelfs, maar ik nodig je uit verder te kijken…, waar dit gedrag vandaan komt. Waar t een reactie op is… Het zijn MENSEN, ze zijn in paniek, angst, onmacht, een noodkreet, dan laden dit soort dingen eerder op helaas. Met bovenstaande soort berichten, gaat de samenleving ook niet richting overvloed…

Bovendien, ik ken die mensen, ze zaten in m’n trainingen in Beirut in 2009 en still in touch. Het zijn mensen zoals jij en ik, gewoon gestudeerd etc Moet je je eens voorstellen dat de bodem, de bron en de toekomst compleet onder jóuw voeten vandaan geslagen wordt… Laten we voor verbinding gaan ipv afscheiding, een laag dieper gaan… #?Liefde??#?Overvloed??#?Hart?

Gerelateerd bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *