Kunst en cultuur omarmt

Proportion
Categories: Blog

Hoe gaaf is zijn missie: Verbinding in de samenleving creëren door kunst en cultuur. Mijn man, met zijn missie, on tour.
Bij Nyenrode vanwege zijn gewonnen prijs “Slimste Bedrijf van NL” voor Museum IJsselstein (MIJ). Initiatief van MKB Krachtcentrale.
Ik geloof echt dat het kan, dat kunst en cultuur deze maatschappij echt kan verbinden. Ik zie het met mijn eigen ogen gebeuren met heel veel gave voorbeelden in het museum. Kunst en cultuur omarmt. Je hoeft niet eens een kunstlover te zijn, je wordt omarmd. Het gebeurt gewoon. Bijvoorbeeld bij de tentoonstelling ‘uit Liefde voor hout’. MIJ had de IJsselsteinse houtfabriek Schilte betrokken. Daar werkte een bevlogen man die net met pensioen ging. Hij ging nooit naar musea. Hij had wel absoluut een passie voor hout. En wat gebeurde er: Hij ging bij MIJ met veel enthousiasme een kunstenaar helpen, die in de kasteeltoren een houten kunstwerk maakte voor onze tentoonstelling! En daarna… is hij zelfs een enthousiaste rondleider geworden in die tentoonstelling! Hij had nooit kunnen denken ooit nog eens bevlogen in de kunst bezig te zullen zijn… Het gebeurt gewoon, ?#?KunstenCultuurOmarmt?. Als we verbinding zoeken in de samenleving, dáár zit het.

 

Gerelateerd bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *