Rijk Zakendoen II: nieuwe zaken verrijken

Proportion
Categories: Blog

Volgens mij hield Tinguely, de kunstenaar die ingewikkelde machines bedacht en bouwde, wel van een beetje hectiek…

Hier begint het ook hectisch te worden! Zo vlak voor het wereldcongres in India slaat de onrust toe! Ik las net een blog van de JCI University in Amerika, die de organisatie van het trainingendeel grotendeels op zich nemen in India: ze hebben al een paar ton (!) aan spullen verscheept naar India! Gelukkig mag ik maar 28 kg meenemen. Hoewel ik steeds meer spullen mee moet nemen. Want, ook over hectiek gesproken: ik ontving zojuist een email met de vraag of ik samen met een Australische dame en een heer uit Kameroen nog een training wil geven over maatschappelijk verantwoord ondernemen. In mijn enthousiasme heb ik natuurlijk ja gezegd. Gelukkig heb ik een vriendin bij de Rabobank, die expliciet bezig zijn met dit thema. Ik heb haar meteen gebeld en ik ontvang van haar informatie ter voorbereiding. Deze training staat op 6 november te gebeuren. Tenminste zoals het schema nu ligt, want plannen zijn er om te wijzigen.

Gisteravond geskyped met de Russische dame waarmee ik in India een twee daagse training zou geven op 7 en 8 november. En vanochtend een triest bericht dat haar vader plotseling is overleden. Dus zij blijft bij haar familie en gaat niet naar India. Heel sneu voor haar. Waarschijnlijk ga ik de training nu doen met een Noor. Ik wacht nog op de bevestiging.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel van deze hectiek geniet. Ik voel me goed voorbereid voor mijn twee ‘oorspronkelijke’ geplande trainingen, heb er de voorpret van en ik realiseer me nu dat ik daardoor wijzigingen en nieuwe dingen die mijn pad kruisen, lachend begroet als een verrijking!

Herken jij dat ook: een goede voorbereiding van het oorspronkelijk geplande geeft juist de ruimte om afwijkende nieuwe zaken als een verrijking te ervaren?

Harte groet!

 

Désirée Murk-Scholten

Nieuwe Zakelijkheid

https://www.nieuwezakelijkheid.nl/

Gerelateerd bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *