Over Désirée

Even voorstellen

Sinds 20 jaar ondersteun ik honderden mkb bedrijven individueel om hun innovatiekansen inzichtelijk te maken en het interne innovatievermogen te versterken.

Gaandeweg is mijn visie ‘Rijk Zakendoen’ ontstaan. Inmiddels deel ik ‘Doing Business Richly’ in het buitenland op congressen en aan universiteiten, zoals in India, Hongarije, Denemarken, Libanon, Tunesie, Duitsland, Japan, Kameroen, Suriname, Curacao, Spanje, Togo, Zuid Afrika, Frankrijk, Cyprus, Jordanië, Zweden, Belgie, Polen, Rusland.

Rijk Zakendoen gaat als een bal kris kras over de wereld.

Nieuwe Zakelijkheid heb ik opgericht eind 2007 na meer dan 10 jaar als innovatieadviseur te hebben gewerkt bij Syntens. De naam Nieuwe Zakelijkheid karakteriseert mijn manier van werken, namelijk het combineren van de kracht van woord en beeld, van prestatie en plezier, van ratio en intuïtie, van ondernemer en onderneming, van conserveren en innoveren.

In 2010 verscheen mijn boek Rijk zakendoen. In 2012 verscheen het boek De Gelukskoffer waaraan ik mocht meeschrijven en vertellen op DVD. In 2009 ontving ik de JCI award ‘Best National Trainer’. In 2006 werd ik genomineerd met mijn essay “Wat organisaties doen met mensen”, door De Baak en Managementboek.

Ik heb Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (strategisch management) gestudeerd, met uitwisselingen naar universiteiten in Louvain la Neuve, Tunis en Budapest. Ik heb tevens de Europese graad in de bedrijfskunde gehaald, CEMS, “a prestigious supranational business degree”. In 1990 ontvingen mijn teamgenoten en ik de derde prijs voor het beste ondernemingsplan.

Naast mijn werk heb ik de beelddenkopleiding bij COCD gedaan, opleiding in creatief denken, coachingsopleidingen gevolgd, ben ik gecertificeerd in TSI drijfveren- en gedragsanalyses en heb ik verschillende opleidingen bij de Baak en bij CICO gevolgd, school voor intuïtieve ontwikkeling.

Rijk Zakendoen gaat als een bal kris kras over de wereld.